Vi befinner oss i Tang-dynastiet i det niende århundre. Her presenteres vi for Nie Yinniang som i en alder av ti år har blitt kidnappet fra familien av nonnen Jiaxin. Jiaxin har trent henne til å bli en kalkulert leiemorder, men Nie har noen svakheter som gjør at hun ikke klarer å utføre alle oppdragene like målrettet. Derfor sendes hun på en reise som skal straffe henne, men også få henne til å legge fra seg alle emosjonelle bånd. For det er ikke nok at Nie er eksemplarisk i drapets kunst. Alt hun noensinne har vært glad i, må bort.

Historien om den kvinnelige leiemorderen tegner både opp en historisk konflikt, og en individuell reise der Nie må velge mellom den verdenen hun ble revet bort fra kun ti år gammel, og hennes ansvar ovenfor nonnen Jiaxin.

Regissør Hsiao-Hsien har laget en svært vakker film om kampkunst. Han blander kjente wuxia-sjangerkomponenter med egen stil, noe som gjør denne filmen til noe du ikke har sett maken til. Filmfotograf Mark Lee Ping Bing har arbeidet med Hsiao-Hsien ved ni anledninger, og også denne gangen er samarbeidet svært vellykket. Kameraet holder seg på avstand, beveger seg bare så vidt, og de lange scenene ligner storslåtte malerier som gjør dette til en estetisk fullkommen film som er verdt å få med seg.

Hou Hsiao-Hsien (f. 1947) er en taiwansk regissør, manusforfatter og skuespiller, og er en sentral figur i Taiwans filmindustri. Han er kjent for filmer som inneholder lange tagninger og minimal kamerabevegelse. Hsiao-Hsien vant Gulløven i Venezia i 1989, og under årets Cannes filmfestival vant han prisen for beste regissør.

(omtale hentet fra Filmweb)

Regi: Hou Hsiao-Hsien
Manus: Hou Hsiao-Hsien, Ah Cheng, Chu T?ien-wen, Hsieh Hai-Meng, Pei Xing
Nasjonalitet: Kina / Taiwan
Produksjonsår: 2015
Lengde: 1 t. 45 min.
Aldersgrense: 12 år

Leave a Comment