Varm og ærlig – en norsk Boyhood.

I over åtte år har fotograf, regissør og mor Aslaug Holm har filmet de to sønnene sine, fra de var fem og åtte år, og til eldstemann avslutter ungdomsskolen. Resultatet er en unik film som alle kan kjenne seg igjen i.

Brødre skildrer forholdet mellom brødrene Markus og Lukas i deres oppvekst på 2000-tallet. Historien strekker seg over åtte år, og utspiller seg i deres virkelighet på Sagene, ved Akerselva i Oslo, og på Smøla, ved havet utenfor Kristiansund.

Her skildres barndom og identitet, vi ser de to vokse opp, vi tar del i deres drømmer og forventninger – og også foreldrenes.

Filmen er en poetisk og samtidig hverdagslig skildring av barndommens univers. Det er en usentimental betraktning av guttenes møte med virkeligheten, i hverdagen, og i familien – der de fleste av oss lærer sannheten om verden og oss selv. Det er gjenkjennelig, rørende og morsomt.

Aslaug Holm har tidligere filmet “Heftig og begeistret” og “Oljeberget” med Jens Stoltenberg, i tillegg til nesten seksti dokumentarer for fjernsyn.

Produsent, ektemann, far og fotballtrener Tore Buvarp utgjør sammen med Aslaug og sønnene teamet på “Brødre”, og nettopp det har gjort prosjektet så unikt.

Vi får besøk av Aslaug Holm til denne visningen!

Regi: Aslaug Holm
Skuespillere: Markus, Lukas, Tore Buvarp, Aslaug Holm
Nasjonalitet: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Spilletid: 1 t. 46 min.
Produksjonsår: 2015

 

Leave a Comment