Dramakomedien ”Frances Ha” er et av de store høydepunktene i karrierene til regissør Noah Baumbach og skuespiller Greta Gerwig. Nå er kjæresteparet tilbake med en ny film, hvor de sitatvennlige replikkene fyker veggimellom, og hvor Gerwig virkelig får anledning til å bevise at hun er en av sin generasjons store filmkomikere.

Gerwig spiller hovedrollen som den energiske Brooke, en selvlært interiørarkitekt/aerobicinstruktør/sosiale medier-ekspert som tar sin vordende stesøster Tracy under sine vinger. Brooke er et oppkomme av kuriøse innfall og ideer, og Tracy blir raskt fascinert av hennes utradisjonelle livsstil og usvikelige tro på seg selv. Og når de to legger ut på en roadtrip for å sikre finansiering til Brookes vidløftige restaurantplaner, er det duket for en forviklingskomedie av beste merke.

Med et sylskarpt manus og gnistrende samspill mellom Gerwig og nykommeren Lola Kirke (søsteren til Jessa fra “Girls”), er ”Mistress America” en stor filmopplevelse som viser at komedier kan by på vel så innsiktsfulle karakterportretter som drama.

(Kilde: filmweb.no)

 

Regi: Noah Baumbach
Manus: Greta Gerwig, Noah Baumbach
Medvirkende: Greta Gerwig, Lola Kirke, Michael Chernus, Heather Lind m.fl.
Produksjonsår: 2015
Varighet: 1 t 24 min
Land: USA
Aldersgrense: Tillatt for alle

Leave a Comment