Hjertevarm komedie med et skrått tilsnitt.

Den tyske turisten Jasmin Münchgstettner fra Rosenheim og hennes mann krangler heftig mens de kjører gjennom Mojave-ørkenen i USA. Krangelen ender med at Jasmin stormer ut av bilen og tar med seg sin trillekoffert langt avsides på landeveien. Mannen drar. Til fots, langs den støvete veien kommer Jasmin til Bagdad Cafe som blir drevet av Brenda. Brenda er også forlatt av sin mann, og driver kafeen sammen med sine to barn og et barnebarn.

Kafeen huser en rekke fargerike karakterer, som den forvitrede, men livsglade maleren fra Hollywood, en over-glamorøs tatoveringsartist, samt familien til Brenda, der søn-nen er sykelig opptatt av pianoet og de store komponistene, mens datteren er et barn av sin tid på 80-tallet.

Ikke alle klassikere er åpenbare, men denne hjertevarme komedien er absolutt i den kategorien. Filmen vant Amanda for beste utenlandske film under utdelingen i 1989.

Regi: Percy Adlon
Manus: Eleonore Adlon, Christopher Doherty og Percy Adlon Medvirkende: Marianne Sägebrecht, CCH Pounder, Jack Palance m.fl.
Produksjonsår: 1987
Varighet: 1 t 35 min
Land: Vest-Tyskland, USA

Etter filmen blir det et kort årsmøte.

Leave a Comment