Avantgardistisk stumfilm med livemusikk av Oslo-bandet Karokh.

Denne legendariske stumfilmen fra 1927 beskriver en dag i Berlin, som på 1920-tallet opplevde et industrielt oppsving, og gir et innblikk i livs- og arbeidsvilkårene på den tiden. Det er en såkalt «City Symphonie», en type avantgardistisk film fra 1920-tallet som skildrer livet i storbyen uten narrativ historie og med lite bruk av mellomtekster. Sjangeren var et forsøk på å skape film på filmens egne premisser, og ikke teatrets. Andre eksempler på City Symphonies er Vertovs Man-nen med filmkameraet og Cavalcantis Rien que les heures.

Karokh er et nyskapende sjumannsorkester som gjør seg sterkt bemerket på den unge musikkscenen i Norge i dag. Medlemmene er kjent fra band som Ich B!n Nintendo, Monkey Plot, PGA, Skadedyr, Platform og Wolfram. Karokh er umulig å sjangerdefinere, men i et forsøk kan man si at de blander det beste fra amerikansk surf-rock med improvisert minimalisme, i et møte med dronete krautrock og akustiske folkeviser. Musikken har et fokus på original instrumenter-ing og en søken etter nyskapende lyder, samtidig som de holder fast på elementer som hvem som helst kan kjenne seg igjen i. Bandet har turnert i Norge, Russland, Italia og Sverige og spilt på festivaler som Nattjazz og Match and Fuse. I februar slipper de debutalbumet på det New York-baserte plateselskapet Loyal Label.

Regi: Walter Ruttmann
Manus: Karl Freund, Carl Mayer og Walter Ruttmann
Medvirkende: Paul von Hindenburg
Produksjonsår: 1927