Visning: 12.04.12

Dette blir en kveld fullspekket med kortfilm. Velkommen til Edda 2 kl 1830!

Denne kvelden viser vi et knippe svært interessante kortfilmer, og Haugesund Filmklubbs første kortfilmaften blir todelt.

Luis Buñuel, Salvador Dalí og Walt Disney er velkjente navn for de fleste filminteresserte. Buñuel og Dalís debutfilm «Un Chien Andalou» ble veldig godt mottatt da den kom i 1929, og har siden blitt et skoleeksempel på surrealisme i film.

«Destino» ble påbegynt i 1945 av Dalí og Disney, men lagt på is etter kort tid da krigsårene ikke hadde vært milde mot Disneys studio. Først i 1999 ble prosjektet tatt opp igjen og filmen stod ferdig i 2003, flere år etter begges bortgang.

Georges Méliès sine meritter i filmverdenen spenner videre og strekker lengre enn noen annen filmskaper kan skryte på seg. Han regnes som fiksjonsfilmens opphavsmann, og filmklubben er derfor stolte av å kunne by på et knippe av hans banebrytende filmer som alle verdens filmtittere har et forhold til enten de vet det eller ei.

Méliès sitt liv og verk skildres i barneromanen «Hugo Cabret» som nettopp hadde premiere som kinofilm, og denne franske filmpioneren blir ofte referert til i dokumentarserien om filmens historie som nå går på NRK.

Til slutt har vi tatt en titt inn i framtiden og sett at Haugesunds egen Morten Helgeland har tatt et jafs av den med sin animerte studentfilm «Slug Invasion».

Denne innholdsrike kortfilmaftenen starter klokka 18.30 i Edda 2 på torsdag, og vi vil selge billetter og medlemsskap i foajeen på kinoen fra klokka 18.00.

Etter visningen møtes vi på Skapåbar til et glass, en kopp og en prat.

Velkommen! 🙂