“250,000 miles from home, the hardest thing to face… is yourself”

Vi følger Sam Bell (Sam Rockwell), den eneste ansatte på en energi-utvinnings stasjon på månens bakside, har bare uker igjen av sin treårige arbeidskontrakt. Det er ingen direkte kommunikasjon med jorda, og roboten GERTY (Kevin Spaceys stemme) har vært hans eneste selskap og samtalepartner. Alt han ønsker er å komme tilbake til jorden og kona Tess og deres datter Eve som ble født rett før han tok jobben, og han begynner å gå fra forstanden på grunn av ensomhet.

Sam er en slags vaktmester på stasjonen som tar seg av vedlikeholdet, og forsendelsene av Helium-3 tilbake til jorden. Når han har et par uker igjen før han skal dra hjem havner han i en ulykke ved en av de mekaniske innhøsterne, og ender opp bevisstløs. Han våkner i stasjonens sykestue, og antar at det er GERTY som har fått ham dit. Så begynner det å skje merkelige ting …

Moon er debutfilmen til den britiske regissøren Duncan Jones. Filmen er omtalt som en såkalt hard science fiction, hvor realisme foretrekkes fremfor spektakulære actionscener og effekter. Moon har således mange likheter med Stanley Kubricks «2001 en romodyssé». 

Sam Rockwell er briljant i rollen som Sam og bærer hele filmen på mange måter alene. Musikken i filmen må likevel nevnes ettersom Clint Mansells musikk er perfekt for å sette stemningen.

  • Manus: Duncan Jones & Nathan Parker
  • Regi: Duncan Jones
  • Medvirkende: Sam Rockwell, Kevin Spacey
  • Produksjonsår: 2009
  • Varighet: 1 t 37 min
  • Land: UK/USA
Leave a Comment