Gangsterdrama med en ironisk vri.

Quentin Tarantino var for mange den mest særegne og spennende regissøren innen amerikansk film i 1990-årene. Reservoir Dogs (De hensynsløse) er hans glimrende debut.

Gangsterdramaet starter midt i et mislykket diamantran. Vi følger ranerne som er sterkt preget av lojalitetskonflikter og mistanker i et forsøk på å finne ut hva som gikk galt. Filmen bruker retrospektiv teknikk og viser det som skjer før (men ikke under) ranet.

Dialogen har uttallige referanser til popkulturen, noe som gir handlingen en ironisk vri. Gangsterne har en dialog som høres mer ut som ordinære filmentusiaster enn kriminelle.

Filmen var i sin tid en av de mest oppsiktsvekkende uavhengige debutfilmer i USA på flere år. Tarantino er i ettertid kjent for filmer som blant annet Pulp Fiction, From Dusk Till Dawn og Kill Bill.

Regi: Quentin Tarantino
Manus: Quentin Tarantino
Medvirkende: Harvey Keitel, Lawrence Tierney, Michael Madsen m.fl.
Produksjonsår: 1992
Land: USA

Visning: 30.08.12, Kl 1830 Edda 2

Ta på deg dress og kom til høstens åpningsfilm. Vi selger medlemsskap som gir deg tilgang til god film og supre medlemsrabatter i hele høst!

Kom, bli medlem, se film!