En komplett “Cool” multifunksjonell film.

I den lille byen Virgil i Texas lever innbyggerne et bekymringsløst liv. De veksler mellom jobben på den gigantiske computer fabrikken, det nærliggende mega-kjøpesenteret, og sine komfortable velpleide 80-talls hjem.

Deres største bekymring er den kommende 150 års feiringen av byen, og hva man skal gjøre under den “den store festivalen for spesiellhet”.

Ikledd en altfor stor cowboy-hatt tar David Byrne oss med inn i denne underfundige verdenen. Kjørende gjennom Texas-landskapet i sin røde kabriolet, viser han oss et samfunn som selv om det virker håpløst naivt og innbyggerne ekstremt eksentriske, kan fortelle oss noe om vårt samfunn generelt og universelt. Vi møter David Goodman i en av hans fineste roller, en godhjertet “down to earth” ungkar som gir alt for å finne “den rette”.

True Stories ble i motsetning til Stop Making Sense aldri noen suksess, noe som kan skyldes den underlige tonen i filmen, og det tar litt tid før man skjønner humoren. Man lurer ofte på om Byrne gjør narr av eller hyller disse karakterene i denne underlige “slice of life” fortellingen. Men uansett om man er Talking Heads fan eller ikke, er dette en unik kult-klassiker som flere og flere nå har fått øynene opp for.

Regi: David Byrne
Manus: Stephen Tobolowsky, Beth Henley, David Byrne
Medvirkende: David Byrne, John Goodman, Annie McEnroe
Produksjonsår: 1986
Varighet: 1 t 30 min
Land: USA

 

Leave a Comment