Hopp til innholdet

Programmet for vårsemesteret 2012

Nærkontakt av tredje grad

Sommeren nærmer seg, og fredag 15. juni byr vi på en helt unik filmopplevelse!

På Alvanuten i Tysvær, 224 meter over havet, viser vi da Steven Spielbergs science fiction-klassiker «Nærkontakt av tredje grad» fra 1977.

Ny lyssterk LED-teknologi gjør at visningen vil bli gjennomført stort sett uavhengig av vær, men dette blir en frisk filmopplevelse, så ta med godt og varmt tøy fra topp til tå!

Vi vil også anbefale alle å stille med godt fottøy, sitte- eller liggeunderlag, varm drikke, sovepose, vindpose osv.

Det tar ca. 30 minutter å gå fra Tysværtunet i Aksdal til Alvanuten. Bare følg Alvanutvegen helt opp og skilting til toppen.

Visningen starter kl. 21.00 denne fredagen og er et samarbeid mellom Haugesund Filmklubb, Tysværtunet kulturhus og midtsommerfestivalen.

Denne visningen er gratis og åpen for alle og avslutter vårens program i filmklubben.

Velkommen 🙂

Mystiske lys dukker opp på stjernehimmelen over en liten by i Indiana.
Energimontøren Roy (Richard Dreyfuss) og alenemoren Jillian (Melinda Dillon) opplever begge såkalt nærkontakt av tredje grad og blir besatt av å finne ut hva som skjer.
Mens panikken stiger i byen tiltrekkes en håndfull mennesker til det mystiske fjellet, Devils Tower.


Bladerunner (Troll i eske)

Film: Vi garanterer en fin filmopplevelse. Hemmeligheten avsløres når du er i salen.

Og hemmeligheten denne gangen var Ridley Scott sin Blade runner fra 1982.


Kortfilmaften

Visning: 12.04.12

Dette blir en kveld fullspekket med kortfilm. Velkommen til Edda 2 kl 1830!

Denne kvelden viser vi et knippe svært interessante kortfilmer, og Haugesund Filmklubbs første kortfilmaften blir todelt.

Luis Buñuel, Salvador Dalí og Walt Disney er velkjente navn for de fleste filminteresserte. Buñuel og Dalís debutfilm «Un Chien Andalou» ble veldig godt mottatt da den kom i 1929, og har siden blitt et skoleeksempel på surrealisme i film.

«Destino» ble påbegynt i 1945 av Dalí og Disney, men lagt på is etter kort tid da krigsårene ikke hadde vært milde mot Disneys studio. Først i 1999 ble prosjektet tatt opp igjen og filmen stod ferdig i 2003, flere år etter begges bortgang.

Georges Méliès sine meritter i filmverdenen spenner videre og strekker lengre enn noen annen filmskaper kan skryte på seg. Han regnes som fiksjonsfilmens opphavsmann, og filmklubben er derfor stolte av å kunne by på et knippe av hans banebrytende filmer som alle verdens filmtittere har et forhold til enten de vet det eller ei.

Méliès sitt liv og verk skildres i barneromanen «Hugo Cabret» som nettopp hadde premiere som kinofilm, og denne franske filmpioneren blir ofte referert til i dokumentarserien om filmens historie som nå går på NRK.

Til slutt har vi tatt en titt inn i framtiden og sett at Haugesunds egen Morten Helgeland har tatt et jafs av den med sin animerte studentfilm «Slug Invasion».

Denne innholdsrike kortfilmaftenen starter klokka 18.30 i Edda 2 på torsdag, og vi vil selge billetter og medlemsskap i foajeen på kinoen fra klokka 18.00.

Etter visningen møtes vi på Skapåbar til et glass, en kopp og en prat.

Velkommen! 🙂


The abyss

Haugesund Filmklubb fyller ett år i disse dager, og markerer dette med gratis film, livemusikk og snacks til alle torsdag 2. februar!

Klassikeren «The Abyss» fra 1989 blir vist gratis for alle på stort kinolerret når Haugesund Filmklubb feirer ett år! Filmen er regissert… av James Cameron som også har stått bak publikumssuksessene «Aliens», «Titanic» og «Avatar», og starter seinest kl. 20.30 på Edda denne kvelden.

Men allerede kl. 19.00 går teppet opp for bursdagsfesten på kinoen, og her blir det musikk fra DJ Jørgen Dankel, gratis snacks til alle og høy stemning!


De fem benspænd

«Dette er et prosjekt så anerledes og visjonært at bare Lars von Trier kan stå bak!» (Filmweb)

Kan man ta noe perfekt og gjøre det om igjen like bra eller bedre? Med utgangspunkt i «det perfekte menneske» Jørgen Lehts kortfilm fra 1967, ber Lars von Trier Leht om å gjøre denne filmen om igjen 5 ganger. Hver gang med et nytt benspænd som Leht føler er helt uoverkommelig i starten.

Og som Filmweb så fint sier det: «Resultatet? En visjonær metafilm, en dokumentar som overskrider alle klassiske genredefinisjoner og i stedet gir oss noe helt nytt, et perverst eksperiment, en lystig lek, et utradisjonelt terapeutisk prosjekt – og en sensasjonell kinoopplevelse!»


Forbidden zone

Før Danny Elfman begynte å legge musikk til Tim Burtons villeste fantasier, frontet han et ellevilt orkester kalt The Mystic Knights of the Oingo Boingo (senere eksponent av rar pop-musikk som bare Oingo Boingo). Orkesteret tok Spike Jones’ musikkanarkistiske filosofi med videre inn i 70-tallet og dette er resultatet, et cinematisk kaleidoskop bestående av gamle jazz-obskuriteter, primitiv animasjon, og performance-kunst. Og enda har vi ikke entret…den forbudte sonen!


Sympathy for mr Vengeance

Park Chan-Wook dissekerer hevnbegrepet i en intens, men sår film.

Mange har kanskje sett filmen «Oldboy», den sør-koreanske hevnfilmen som dukket opp på norske kinoer i 2005. Den trollbandt et samlet kritikerkorps sammen med det norske publikummet. Det som ikke er fullt så kjent, er at «Oldboy» er film nummer to i den såkalte hevn-trilogien Park Chan-Wook har arbeidet med gjennom store deler av 2000-tallet.

«Sympathy for Mr. Vengeance» er filmen som startet det hele. Filmen som tok utgangspunkt i de klassiske hevnfilmgrepene bare for å snu dem på hodet. Dersom du forventer en sør-koreansk versjon av «Death Wish» eller «The Crow», vil du nok bli skuffet. I motsetning til disse filmene, forsøker Chan-Wook å skape helstøpte figurer på begge sider av konflikten. Resultatet er en film som får deg til å føle hvordan det først er å bli slått, for så å bli skutt, og til slutt kastet utfor et stup.


Charade

Stakkar Audrey Hepburn har ikke en god dag.
Vel hjemme i Paris fra skiferie i Megève finner hun at hun har blitt enke, og tre menn er veldig interessert i både liket og hvor det kan ha gjemt den franske motstandsbevegelsens gull.

I tillegg dukker Cary Grant opp med et stadig skiftende navn og en voksende interesse for både henne og skatten.

Ofte beskrevet som den beste Hitchcock-filmen Hitchcock aldri lagde. Regissør Stanley Donen sto også bak en rekke oppfinnsomme musikaler med Gene Kelly og Fred Astaire som fremdeles har innflytelse.


Mannen uten minne

En varm historie om en mann som mister hukommelsen, men finner kjærligheten.

En sen kveld ankommer M Helsinki med tog og setter seg ned på en benk i en tilfeldig park. Mens han halvsover, blir han overfalt av tre bøller som raner ham og banker ham opp så mye at han mister hukommelsen. Uten å huske hva han heter eller hvor han kommer fra begir han seg ut i storbyen.

Slik begynner Aki Kaurismäkis fantastiske fabel «Mannen uten minne». Vi følger den minnesløse M på hans ferd mot å bli et helhetlig menneske i et samfunn som har mistet sin menneskelighet. Heldigvis finnes det fortsatt sjeler der ute som har bevart sjeldne egenskaper som nestekjærlighet og livstro. Sjeler som den ensomme frelsesarmésoldaten Irma og Ms nye venner på søppelfyllinga.

Dette er en enkel fortelling om livets storhet.


Russian lessons

Filmen hadde premiere under Sundance film festival i januar 2010, og er en personlig beretning om den russisk-georgiske krigen i 2008. Den ble også vist under den norske filmfestivalen i Haugesund både i 2010 og 2011. Regissør Andrei Nekrasov er fribyforfatter i Haugesund, og vi er derfor glade for å kunne vise denne filmen til våre medlemmer.

Filmskaperne mestrer det å komme frem til sine konklusjoner uten fordommer og propaganda som så mange andre filmer fra denne krigen gjør. Russian lessons setter krigen i sammenheng med den post-sovjetiske historien som har greid å bevare sine mørkeste hemmeligheter fra det internasjonale samfunnets oppmerksomhet.

Ditt syn på Russland kommer neppe til å være det samme etter at du har sett denne filmen.