Hopp til innholdet

20/11/2021 (samarbeidsvisning):

De andres liv (Das Leben der Anderen)

Foredraget "Babylon Berlin" ved Torgrim Eggen, etterfulgt av filmen De andres liv

Festivalen/kinokonseptet Øyo-film inviterer til vising av De andres liv, innledet av Torgrim Eggen med foredraget Babylon Berlin:

Babylon Berlin – Torgrim Eggen

Tid: 20.30 -21.15
Sted: Edda kino, sal 2.

På 1920-tallet var Tyskland en av verdens ledende filmnasjoner, og Babelsberg nær Potsdam utenfor Berlin var Europas Hollywood. Hva var det tyskerne gjorde bedre enn alle andre, og hva skjedde med filmkunsten når de politiske betingelsene endret seg – flere ganger på få tiår?

Torgrim Eggen er forfatter. Han har vært journalist i Dagbladet, redaktør i Beat og NATT&DAG, og skriver nå for Dagens Næringsliv og Klassekampen. Eggen har skrevet boken «Berlin. Det 20 århundrets hovedstad». Boken er et byportrett og moderne kulturhistorie hvor han følger Berlin fra keiserens fall i 1918 fram til i dag.

De andres liv

Tid: 21.30 – 23.40
Sted: Edda kino, sal 2.

Den kritikerroste filmen «De andres liv» av Florian Henckel von Donnersmarck er en uhyre vellaget thriller om å leve i et gjennomkontrollert og paranoid samfunn. Handlingen tar oss til Øst-Berlin i 1984. Det hemmelige overvåkingspolitiet har full kontroll over DDRs innbyggere. Folk blir presset og truet for å få nære venner og familiemedlemmer til å overvåke hverandre. En effektiv Stasi-offiser får for første gang sympati for dem han skal avlytte. Men kan han utgjøre en forskjell?

 

Arrangementet på Edda kino er et samarbeid mellom Edda og Haugesund filmklubb. Det er en del av Øyo-festivalen «Hva nå Tyskland», og støttes av Norsk filminstitutt, Fritt Ord, Haugesund kommune og Norsk Forfattersentrum. Se øvrig program for festivalen her:

https://oyobiblioteket.no/

 

Vanlig pris på billett til visning av De andres liv og foredrag på Edda er kr 150,-. Filmklubbmedlemmer har mulighet å kjøpe billett til spesialpris 120,- ved å følge denne linken:

https://www.edda-kino.no/program/2021-11-20/rating/all

 

Komplett festivalpass for Øyo-film gir tilgang på program på Haugesund bibliotek og Edda kino, og koster kr 250,-. Festivalpass kan kjøpes her:

https://haugesundbibliotek.ticketco.events/no/nb/e/oeyofestivalen_2021_tyskland__hva_naa

  • Tittel: De andres liv (originaltittel: Das Leben der Anderen)
  • Regi: Florian Henckel von Donnersmarck
  • Manus: Florian Henckel von Donnersmarck
  • Medvirkende: Ulrich Mühe, Sebastian Koch, Charly Hübner, Werner Daehn, Martina Gedeck
  • Sjanger: Drama, thriller
  • Produksjonsår: 2006
  • Land: Tyskland
  • Språk: Tysk
  • Spilletid: 2t 17m

  Se Facebook-arrangement

Sees på kino 20/11/2021 kl. 20:30!